Verighete la Comanda – Subtirica Gabriel

Servicii Oferite de Atelierul Subtirica Gabriel

Bijuteriile la comandă sunt o opțiune foarte des aleasă de către cei care pun preț pe unicitate sau de către cei care își doresc un model anume. Procesul este, deopotrivă, complex și simplu pentru un bijutier priceput și implică o comunicare activă, atât din partea acestuia, cât și din partea clientului.
Pe langa bijuterii la comanda , atelierul Subtirica Gabriel ofera si servicii de reparatii bijuterii.

Atelierul nostru se afla in Strada Pomilor , Nr 32 ( calea giulesti ) Bucuresti , dar preluam lucrarii din toate orasele . Preluam lucrarii si din sectoarele 1 , 2, 3, 4, 5 Bucuresti.
Servicii de Bijuterii la Comanda:

• Verighete la comada realizate din aur galben sau aur alb;
• Inele de logodna la comanda din aur galben sau aur alb ;
• Inele de dama la comanda din aur galben sau aur alb;
• Cercei de dama –femei la comanda din aur galben sau aur alb;
• Pandantive la comanda din aur galben sau aur alb;
• Bijuterii contemorane la comanda din aur galben sau aur alb;
• Butoni personalizati la comanda din aur galben sau aur alb;
• Set bijuterii femei colier,cercei,inel la comanda din aur galben sau aur alb;

 

Pentru orice informatie sau o cerere de oferta, te rugam sa ne contactezi la numarul de mai jos au pe e-mail .Va multumim

Nume: Subtirica Gabriel

-Telefon : 0771.078.351

– E-mail : contact@bijuteriilacomanda.ro

-E-mail : comenzibijuterii@yahoo.ro

-Website: www.bijuteriilacomanda.ro

 

Simbol consacrat al uniunii dintr-un cuplu, verigheta a dat prilejul izvodirii a numeroase superstiţii, obiceiuri, ritualuri magice şi interpretări divinatorii.

Potrivit tradiţiei, inelul de cununie se poartă pe degetul inelar, cel de-al patrulea deget al mâinii stângi, o superstiţie provenind din antichitate, când se spunea că de la acest deget porneşte o venă a dragostei,”venă amoris”, ce ducea direct către inima.

Într-un alt obicei, rar întâlnit în România, verigheta îşi are locul pe cel de-al patrulea deget al mâinii drepte, considerându-se că primele trei degete, incluzând policarul, sunt reprezentări pure ale Sfintei Treimi.

 

În Roma antică, inelele de aur simbolizau eternitatea, dragostea nepieritoare şi loialitatea în căsătorie. Inelele de cununie romane erau făurite sub forma a două mâini încleştate una de cealaltă. Pe de altă parte, unele femei purtau inelele de căsătorie pe care era gravată o cheie, astfel încât, să aibă puterea de a deschide inima soţilor lor.

 

Prezentă mai ales în ceremoniile de nuntă occidentale, verigheta avea o atât de mare importanță încât pierderea sau ruperea ei reprezenta un semn rău, prevestind eşecul căsătoriei, moartea soţului sau pierderea afecţiunii acestuia.

 

Exista credinţa că aduce ghinion să îţi scoţi verigheta odată ce ţi-a fost pusă pe deget în biserică.

Dacă inelul de cununie cadea pe pământ sau alunecă în mod accidental de pe deget, se spunea că soţul trebuie să ia pe o alta, astfel încât să să împiedice insinuarea forţelor răului în viaţa sa. În unele regiuni, se putea scoate verigheta de pe deget după naşterea primului copil, dar în nici un caz înainte de acest eveniment.

 

Regulă strictă de a nu îţi extrage de pe deget inelul de cununie nu era respectată întru totul în trecut, verigheta fiind folosită adeseori în ghicit, farmece de dragoste şi de sănătate, fără a se presupune că ar avea astfel vreun efect malefic.

De altfel, într-o superstiţie din Marea Britanie, se recomanda ca verigheta să fie scoasă de pe deget numai în cazul când cineva trebuie să se lupte cu o vrăjitoare.

Extrema sărăcie putea sili un tânăr cuplu să se căsătorească cu verighete împrumutate, ce trebuiau , desigur, să fie returnate după oficierea nunţii. În secolul XIX , în unele parohii din vestul Europei exista obiceiul ca preotul să aibă întotdeuna o pereche de verighete în biserică, pentru a le da cu împrumut cu ocazia nunţii unor tineri lipsiți de posibilităţi financiare.

 

 

Superstiții, credințe, tradiții cu verighete

 

Cu toate acestea, în zilele noastre se spune că nu este deloc bine să porţi verighetă altuia.

Căderea verighetei în timpul slujbei de cununie era considerată a fi un semn foarte rău. Acela dintre miri care scăpa inelul pe jos era văzut ca cel dintâi partener al cuplului destinat să moară. În acelaşi timp, dacă se întâmplă ca verigheta să cadă, ea nu trebuia să fie luată de pe jos, cu nici un preţ, de nici unul dintre miri.

Se spune că inele de cununie cumpărate într-o zi de vineri sunt de rău augur, neputând aduce decât ghinion.1

O verighetă strâmtă poate fi semnul unei viitoare gelozii excesive, în timp ce una prea largă pare a prevesti o despărţire ori o căsătorie lipsită de loialitate şi afecţiune.

Pentru a-şi asigura supremaţia în viitoarea căsnicie, unele femei recurg în ziua nunţii lor, la o metodă oarecum inedită- își privesc mirele prin cercul verighetei şi murmură următoarele cuvinte : “Aşa cum nu îmi ieşi acum din ochi, aşa să nu-mi ieşi din cuvânt vreodată”.

Inelul de logodnă este uneori înlocuit cu verigheta , aceasta fiind purtată astfel şi înaintea de căsătorie. În acest caz, verigheta este amplasată pe cel de-al patrulea deget al mâinii drepte, iar la nuntă este schimbată pe inelarul mâinii stângi.

 

Multe superstiţii asociate cu inelul de cununie provin, în Occident, din obiceiul romano-catolic al primirii binecuvântării preotului. Astfel, în Irlanda, dar şi în Anglia, verigheta frecată peste un neg sau o rană avea darul de a aduce vindecarea. Un alt tratament irlandez tradiţional consta în înţeparea unui neg cu un spin de agriş care trebuia trecut printr-un inel de cununie.

Tradiţionalul tort de nuntă nu avea , se pare, cum să nu fie conectat , împreună cu verigheta , în practici divinatorii.Domnişoarele de onoare sau fetele necăsătorite obişnuiau să treacă bucăţele din tortul de nuntă prin verigheta miresei de nouă ori, aceste fărâme vrăjite fiind aşezate apoi sub pernă , pentru ca tinerele femei să îşi poată visa bărbatul sortit.

Într-un alt ritual magic, verigheta era introdusă într-un tort, în timp ce acesta era preparat. Atunci când se tăia tortul de nuntă, persoana care nimerea felia conţinând inelul era binecuvântată de noroc în cursul respectivului an, putându-se aştepta la întâlnirea sufletului pereche şi la o nuntă fericită.

În mod asemănător, în Anglia, se strecura verigheta într-o băutură groasă şi fierbinte, alcătuită din lapte, vin şi mirodenii, norocosul sau norocoasa care se nimerea să aibă în pahar inelul fiind cea dintâi persoană din acel anturaj ce urma să se căsătorească.

Un alt obicei englezesc consta din înglobarea unei verighete şi a unei mici monede într-o prăjitură. Înainte ca nuntaşii să se retragă spre casele lor, prăjitură este ruptă în bucăţi şi împărţită femeilor nemăritate. Acea dintre ele, care găsea inelul în porţia sa, urma să se căsătorească în curând, în vreme ce aceea ce descoperea bănuţul era, pare-se, sortită unei morţi premature sau unei vieţi de fată bătrână.

O binecunoscută practică magică sau băbească este ghicirea sexului unui copil nenăscut prin atârnarea unei inel de cununie deasupra burţii unei femei gravide. Verigheta trebuia să fie suspendată de un fir de păr al femeii sau de o aţă .Dacă inelul se rotea în sensul acelor de ceasornic , era de aşteptat să se dea naştere unui băiat, iar dacă se învârtea în sens invers, nou născutul nu putea fi, desigur, decât o fetiţă.

 

 

 

Semnificația visului unei verighete

 

Visul unei verighete reprezintă, se spune , dragostea atotcuprinzătoare şi eternă. Atunci când o femeie îşi vede în vis verigheta sub o aparenţă foarte strălucitoare , înseamnă că ea va fi ferită de necazuri şi infidelitate în căsătorie. Dacă inelul este visat deteriorat ori fiind pierdut, se anunţă durere şi probleme în căsnicie sau chiar o despărţire ori un divorţ.

Dacă nu eşti căsătorit şi visezi un inel de cununie, înseamnă că actuală ta relaţie de cuplu a ajuns la un nivel superior.

În cazul când îţi visezi verighetă în mâna unui prieten sau a altei persoane , acest lucru poate semnifica că te-ai abătut uşor de la jurămintele căsătoriei sau că eşti stăpânit de ispita de a fi infidel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *